Schoolmeubels Kringloop krijgen nieuw leven in Afrika

Surhuisterveen - Bij Kringloop Afrika/Jafo aan de Lauwersweg wordt dinsdag een zeecontainer volgeladen met schoolmeubilair. De lading krijgt in Gambia een nieuw leven.

Eigenaar Fokke Storm schenkt het schoolmeubilair aan Douwe Helfrich uit Dronryp, voorzitter van de Stichting Townships S.A. Hij en zijn echtgenote Gerry runnen al sinds 2001 samen de Stichting, die hoofdzakelijk schoolmeubilair stuurt naar Afrika, eerst naar de Zuid-Afrikaanse townships en sinds vijf jaar ook naar scholen in Gambia.

Dozen speelgoed

,,We krijgen regelmatig schoolspullen aangeboden van scholen, verspreid over het hele land. De spullen van de Kringloopwinkel in Surhuisterveen verkeren nog in goede staat’’, zegt Helfrich. Dinsdagochtend vanaf negen uur wordt de twaalf meter lange 40 ft-zeecontainer volgeladen met schoolmeubilair en andere artikelen die bruikbaar zijn op een school. Ook gaat een aantal dozen met speelgoed mee. Volgens Helfrich zal het laden tot in de namiddag doorgaan.

Werknemers van Jafo helpen bij het laden, waarna de volle container rechtstreeks door transportbedrijf Niek Dijkstra naar de haven van Rotterdam wordt gebracht. De container zal drie weken later aankomen in de haven van Banjul (Gambia). Daar zorgen betrouwbare contacten van de Stichting Townships ervoor dat de spullen op de juiste plaatsen komen.

,,Wij weten uit ervaring hoe fijn de kinderen in het erg arme Gambia het vinden om achter een tafeltje en op een stoeltje te kunnen zitten in hun klas. Zo maakt Kringloop Afrika voor de Gambiaanse kinderen het verschil’’, aldus Helfrich.

www.townshipssa.com

www.kringloopafrika.nl