Nieuwe cursus Fotografie in de Lantearne

Surhuisterveen - FRB Fotografie start binnenkort weer haar cursussen fotografie in de Lantearne in Surhuisterveen. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 24 februari en 7 maart.

De mooiste foto’s maak je alleen als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, leer je tijdens de cursussen fotografie. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Veel mensen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag. De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s en iedereen krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur, Macro, enzovoort.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al ruim vijftien jaar geven ze cursussen in heel Noord Nederland.

Voor meer informatie: telefoon 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl