Oud ijzer moet brassband nieuwe instrumenten opleveren

SURHUISTERVEEN - Leden van brassband Blaast de Bazuin houden zaterdag 1 februari een oud-metaal-actie in Surhuisterveen voor nieuwe instrumenten.

‘Uw oude metaal is voor ons goud waard!’ Zo luidt het motto van de actie. Onder meer voor de succesvolle jeugdopleiding van de band zijn geregeld nieuwe cornetten nodig. ,,De nieuwe aanwas van jonge muzikanten is voor ons veel waard. Daar steken we graag de handen voor uit de mouwen’’, vertelt Anne Spoelstra van de jeugdcommissie van Blaast de Bazuin.

Vanaf 9.00 uur gaan de leden van Blaast de Bazuin door de straten van Surhuisterveen. Mensen die oud metaal hebben kunnen dat aan de straat klaarleggen. Belangrijk is wel dat het goed zichtbaar is voor de ‘ophalers’. Bij grote attributen is het handig om dat vooraf even te melden bij Reinder Hamersma (telefoonnummer 0512-361437). Als voor zaterdag 1 februari de grote partijen oud metaal aangemeld zijn, kunnen er ophaalroutes gemaakt worden.

De brassband is met alle soorten oud metaal blij. Het gaat dan om voorwerpen die voor het grootste deel bestaan uit ijzer, lood, koper, aluminium of zink. Klein chemisch afval zoals accu’s, batterijen, verfblikken en dergelijke kunnen niet ingeleverd worden. Ook vrieskisten, koelkasten en autovelgen met banden kunnen de muzikanten niet meenemen.

Blaast de Bazuin kijkt uit naar de jaarlijkse oud-metaal-dag. ,,Het is altijd een mooie teambuildings-activiteit’’, vertelt Henk Wijnsma van de brassband. ,,Bovendien zijn de mensen in Surhuisterveen altijd blij dat ze hun schuur weer wat opgeschoond hebben én levert het een mooie bijdrage voor de clubkas op. Wat wil je nog meer? Wij hebben er zin in.’’