De Trochsetters spelen Himel op Stelten

SURHUISTERVEEN - Toneelvereniging De Trochsetters speelt de komende drie zaterdagen in de zaal van brasserie Kolkzicht vier keer het blijspel Himel op stelten.

Drie voorstellingen zijn op de zaterdagavonden 1, 8 en 15 februari, steeds vanaf 20.00 uur. Tevens is er op 1 februari vanaf 14.00 uur de traditionele seniorenmiddag voor alle 50-plussers van Achtkarspelen. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom, vertaald in het Fries door Abele Krist en zoals vanouds geregisseerd door Wieke Veenstra.

Het verhaal van Himel op Stelten gaat over de twee vriendinnen Henny en Petra, die aankomen in de hemel. Nadat ze wat gewend zijn aan hun nieuwe situatie en kennis gemaakt hebben met elektricien Baukje, besluiten ze een aantal aardse gewoontes in te voeren.

Wanneer de hemel te veel op de aarde begint te lijken, besluiten de andere hemelbewoners in te grijpen. Natuurlijk zijn Henny, Petra en Baukje het hier niet mee eens, maar of de hemelleiding nog om te praten is!? Dat is nog maar de vraag.

Kaarten zijn te koop bij lectuurshop Schippers en Primera in Surhuisterveen. Kaarten voor de seniorenmiddag zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal.