Wêz Handich speelt ‘Bûnzjen fan boppen’ opnieuw

Rottevalle - Toneelgroep Wêz Handich speelt vrijdag 31 januari vanaf 20.00 uur in dorpshuis It Werflân opnieuw het stuk Bûnzjen fan boppen.

Na de voorstelling afgelopen zaterdagavond op de feestavond van korfbalclub Wêz Handich speelt de toneelgroep het blijspel nu op verzoek van de Kulturele Kommisje Rottevalle, die een avond lachen, ontspanning en gezelligheid garandeert.

Bûnzjen fan Boppen is een moordstuk, oftewel een echte whodunnit van Ton Davids, in het Fries vertaald door Gerda van der Wijk en onder regie van Jan van der Heide. Het verhaal gaat over Mathilde Sterkendam, een vrijgezelle vrouw, die haar zieke moeder verzorgt. Als die iets nodig heeft, maakt ze dat kenbaar door op de vloer van haar slaapkamer te kloppen.

De andere kinderen van het gezin kijken niet om naar hun moeder, tenzij ze wat nodig hebben van haar, zoals haar geld. De enige hulp die Mathilde krijgt is van de huisarts, Richard Fausser. En dan komt de inspecteur mevrouw Els Zinger en gebeuren er vreemde dingen. De voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Meer inlichtingen en het reserveren van kaarten bij Ducky Visser, telefoon 06-52068621 en mail visservanderveen8@gmail.com