Meer ruimte in huis creëren doe je zo

Aangeboden door: HomeDeal

Heb je bij het opruimen van je huis steeds vaker spullen over en weet je niet meer waar je ze moet laten? Dat is vervelend, want je wilt deze spullen niet zomaar weggooien. Het is een optie om meer ruimte in huis te creëren, zodat je voor alles genoeg plek hebt. Hier zijn verschillende manieren voor en daarom lees je in dit artikel hoe je meer ruimte in huis te creëert.

Verander je keuken 

De keuken is een ruimte in je huis waar je dagelijks in bezig bent. Daarom wil je dat de keuken voldoet aan jouw eisen en dat er genoeg ruimte is. Als je in ruimte beperkt bent, is het veranderen van de indeling een optie, denk bijvoorbeeld aan een kookeiland waardoor je meer werk- en opbergruimte krijgt. Een andere optie is het bouwen van een bijkeuken, uiteraard is hier een grotere investering voor nodig, maar wanneer je dit handig doet, zorgt dit ervoor dat je keuken een stuk groter is. Het is dan zelfs mogelijk om een grote eettafel neer te zetten, waardoor je meer ruimte vrij krijgt in je woonkamer. 

Overweeg een prefab dakkapel 

Het is mogelijk dat je een grotere zolder wilt, omdat je een extra slaapkamer of werkplek nodig hebt. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een prefab dakkapel, waardoor je binnen een dag geniet van de extra ruimte, licht en ventilatie. Mocht een dakkapel niet genoeg ruimte opleveren en heb je de ruimte voor een dakopbouw, dan is het mogelijk om een grotere ruimte vergroting te realiseren. De investering hiervoor is hoger, maar in plaats van een paar vierkante meter, krijg je er een aantal kamers voor terug. 

Vergroot je woonkamer 

Een andere mogelijkheid om meer ruimte in huis te creëren, is een vergroting van je woonkamer. Hier zijn verschillende manieren voor, zoals een erker of een aanbouw. Wanneer je een grotere woonkamer hebt door het aanbouwen of het plaatsen van de erker. Is het een optie om een grotere eettafel neer te zetten of je maakt de televisiehoek wat uitgebreider met een grotere bank. Daarnaast is meer opslagruimte ook een optie, zoals een grote kast waar je boeken en andere spullen in opbergt. Als je overweegt om een erker te nemen, bekijk dan de optie van een erker met pannendak. Hierdoor voorkom je dat je binnenkort het dak vernieuwen moet, omdat een schuin pannendak beter bestand is tegen het weer.