De Wâldsang spetterend het nieuwe jaar in

SURHUISTERVEEN - Brassband De Wâldsang heeft zaterdag weer van zichlaten horen in het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Flambou. Samen met speciale gast Tim Douwsma werd een spetterend concert gegeven.

De volle zaal werd vermaakt met een gevarieerd programma, gepresenteerd door Bert Groothedde. Tim Douwsma werkte als speciale gast mee aan het concert van het orkest, dat onder leiding stond van Rieks van der Velde. De opening Living Power maakte veel indruk bij het publiek, evenals het prachtig koraal Turtle Dove, dat er meteen op volgde. 

Verderop in het programma werd nog Ballade gespeeld, met solist Jitty Veenstra op althoorn. Ook werd muziek uit verschillende films gespeeld met beelden op de achtergrond. Aan het einde konden de mensen nog swingen op een paar jazzy nummers.

De stukken die samen met Tim Douwsma gespeeld werden, waren allemaal door dirigent Rieks van der Velde. Tim Douwsma wist het publiek mee te slepen in de liedjes, Met onder meer bekende Nederlandse hits liet hij de toeschouwers swingen en meezingen. Ook zong Tim zijn eigen liedje Fryslân, dat in december op nummer 18 in de Fryske Top 100 stond