RTV De Wâlden wil streekomroep voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden

Websites 8karspelennieuws.nl en tdielnieuws.nl willen als RTV De Wâlden ,,dé streekomroep voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden”.

Onlangs diende het bestuur van RTV De Wâlden bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag in voor de uitzendlicentie voor lokale omroep in zowel de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Het bestuur van RTV Wâlden zegt het gesprek te willen aangaan met alle vrijwilligers die al actief zijn voor de lokale omroep en open te staan voor nieuwe medewerkers.

Samen met streekomroepen

De studio van RTV De Wâlden komt waarschijnlijk in Glinstra State in Burgum of ergens in Buitenpost. De aspirant-omroep wil, naast het brengen van nieuws en verdieping, onder andere uitgebreid verslag gaan doen van sport en culturele evenementen. Als RTV De Wâlden de status krijgen van een streekomroep dan zal zij het huidige aanbod uitbreiden met radio, zegt voorzitter Stefan Veldman. ,,Daarnaast wil RTV De Wâlden nadrukkelijk een intensieve samenwerking met één of meer streekomroepen rondom Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel aangaan.”