Zo gaat de aanschaf van een nieuwe woning in zijn werk

Aangeboden door: ikbenfrits.nl

Het kopen van een nieuwe woning is een grote stap. Of het nu je eerste woning is, of dat het om een verhuizing gaat, het is altijd erg spannend. Een goede voorbereiding is erg belangrijk als je een woning gaat kopen. Op het moment dat je precies weet wat je kunt verwachten en welke stappen je moet doorlopen, zal alles soepel verlopen.

Wij vertellen je graag hoe de aanschaf van een nieuwe woning in zijn werk gaat. 

Berekenen van je hypotheek

Voordat je kunt gaan kijken naar woningen zul je de maximale hypotheek moeten bereken zodat je weet in welke prijsklasse je kunt gaan kijken. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je terecht bij hypotheekadviseurs, zij kunnen je financiële situatie inzichtelijk maken. Voordat je gebruik maakt van een hypotheekadviseur zou je alvast online een berekening kunnen maken, je hebt dan in ieder geval een beetje een idee van het bedrag dat je kunt lenen. 

Zoeken naar een geschikte woning 

Als je weet hoeveel je kunt lenen kun je een woning gaan zoeken. Je kunt het beste als eerste online gaan kijken naar woningen. Zo krijg je een beter beeld van de woningen die je kunt kopen. Op het moment dat je een woning hebt gevonden, kun je een bezichtiging in gaan plannen. Probeer altijd bij meerdere woningen te gaan kijken en maak geen overhaaste beslissingen. Tijdens de bezichtiging kun je een beter beeld krijgen van de woning. Wanneer je een huis gevonden hebt neem dan een bouwtechnisch adviseur mee naar de woning om te bekijken of de woning geen verborgen gebreken heeft. 

Bod uitbrengen 

Als je een geschikte woning hebt gevonden kun je een bod uitbrengen. Denk goed na over een geschikt bod, schakel indien nodig een aankoopmakelaar in. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen maar wel zorgen dat het bod geaccepteerd gaat worden door de verkoper. Op het moment dat je een bod hebt gedaan, is het afwachten. Wanneer je bod is geaccepteerd wordt het echt officieel. Je kunt het contract gaan ondertekenen samen met de verkoper.

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan positieve invloed hebben op de daadwerkelijke aankoop van een woning. Aankoopmakelaars schakelen onderling erg snel. Een bod kan op deze manier dus snel bij de verkoopmakelaar terecht komen. 

Hypotheek afsluiten 

Als het contract is ondertekend moet je ook nog de financiering rond krijgen. Je zult dus een hypotheek af moeten sluiten. Waarschijnlijk heb je al een gesprek gehad met een hypotheekadviseur en past de woning in je budget. Op het moment dat je hypotheek rond is, moeten er nog een aantal documenten ondertekend worden bij de notaris. Als dit gebeurd is, is alles afgerond en ben je officieel de eigenaar van je nieuwe woning!