Lidl heropent in Surhuisterveen met nieuwe look

SURHUISTERVEEN - Supermarktketen Lidl heeft vanochtend om negen uur haar vernieuwde winkel aan de Baansein heropnd. Klanten vinden hier een ruimer assortiment aan verse producten en meer winkelgemak.

Na een ingrijpende verbouwing is de winkel ruimer geworden. Er is veel aandacht voor dagverse producten. De warme bakkerij is uitgebreid met een zelf bedienende broodsnijmachine. Hiermee kunnen klanten het verse brood op drie verschillende diktes laten snijden. Een andere blikvanger in de winkel is het tapasmeubel met een divers assortiment aan tapas- en borrelhapjes.

Supermarktmanager Marko opende de winkel op feestelijke wijze. ,,Iedere klant ontving vanochtend een lot, waarmee kans kon worden gemaakt op één minuut gratis winkelen. De eerste 100 klanten ontvingen een gratis boeket bloemen. Verder zijn er gedurende de hele week feestelijke openingsacties en mooie non-food aanbiedingen.’’

Geen tabak

Deze supermarkt verkoopt geen tabakswaren en zet hiermee de volgende stap richting een rookvrije generatie. In nieuwe Lidl winkels worden geen sigaretten en tabak meer verkocht. Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten. De supermarktketen bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af.