Voedselbank Achtkarspelen zoekt Douwe Egberts punten

SURHUISTERVEEN - Voor de achtste keer op rij gaat maandag 2 december de inzameling van Douwe Egberts (DE) koffiepunten in Achtkarspelen van start.

Deze jaarlijkse actie is een initiatief van de Lionsclub Surhuisterveen-De Leijen in samenwerking met de Stichting Voedselbank Achtkarspelen. De actie houdt in dat er op diverse plaatsen in de gemeente Douwe Egberts punten kunnen worden ingeleverd. Het totaal van alle ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts omgezet naar gratis pakken koffie voor de cliënten van de Voedselbank. Elke 500 punten is 1 pak koffie van 500 gram waard.

Mensen kunnen de DE punten inleveren bij Poeisz supermarkten in Buitenpost, Kootstertille en Harkema, Bakkerij de Korenaar, ’t Suyderhuys, Albert Heijn en Jumbo in Surhuisterveen, Spar in Drogeham, Coöp supermarkt en Haersmahiem in Buitenpost. Ook staan er inzameldozen in de Kruiskerk en de Fonteinkerk in Buitenpost en in De Flambou en Regenboogkerk in Surhuisterveen. Inleveren kan tot en met 31 december.

Vorig jaar was de opbrengst in Achtkarspelen ruim 338.500 spaarpunten en dat betekende bijna 700 pakken koffie voor de Voedselbank in Achtkarspelen.