Inschrijving Legio-run van start

Grootegast - Op zaterdag 4 april 2020 is de vijfde LEGiO-run. Inschrijven voor dat hardloopevent kan vanaf 1 december om 12:00 uur.

Op het programma staat een wedstrijdloop van 10km en een recreatieve funrun (1km) en 5km. Wie de 10 kilometer loopt doet automatisch mee aan de wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Nederland. Bij de wedstrijdloop zijn er prijzen per leeftijdscategorie en geslacht, deze staan beschreven op de website.

Bij de 5 kilometer zijn net als vorig jaar twee categorieën: tot 13 jaar en daarboven. Na het sportieve succes van vorig jaar krijgen de jonge talenten weer een mooi podium. Bij zowel de jongens als de meisjes ontvangt de top 3 een mooie beker. Voor de deelnemers vanaf 13 jaar is er alleen een premie beschikbaar bij het verbeteren van het parcoursrecord.

Deze jongere groep begint net na de start van de deelnemers van 13 jaar en ouder. Bijkomend voordeel van deze tweedeling is dat voorkomen wordt dat jonge kinderen in de verdrukking komen in de grote menigte van 5km lopers.

Vanaf 1 december is via www.legiorun.nl inschrijven mogelijk voor één van de afstanden. De voorinschrijving stopt 12 maart 2020 12:00 uur. Iedereen die zich van te voren inschrijft krijgt een LEGiO-run startnummer met zijn/ haar naam er op en krijgt na afloop de LEGiO-run medaille.

www.legiorun.nl