Tools voor tieners - Praktijk voor jongerencoaching in Eastermar

Eastermar - Keuzestress, gierende hormonen, onzekerheid… de moderne jongere kan wel wat steun en begeleiding gebruiken. In Eastermar zit sinds kort ‘Praktijk Vreelicht’, een praktijk voor jongerencoaching.

Kindercoaches zijn er genoeg in Friesland, maar jongerencoaches tref je minder aan. Juist tieners kunnen wel wat coaching gebruiken, omdat ze een heftige periode meemaken als ze in de puberteit komen. Denk maar eens aan de keuzestress waar leerlingen mee te maken krijgen; welk profiel ga je kiezen en welke vervolgopleiding? Door de druk om te presteren, gecombineerd met hun drukke sociale leven, kan het voor tieners lastig zijn zich staande te houden.

Praktijk Vreelicht biedt naast ´gewone ´begeleiding, ook creatieve coaching. Als je niet lekker in je vel zit, is het net als sporten, ook belangrijk om je kunstzinnig te uiten. Zo kunnen problemen door schilderen, tekenen en schrijven helder en bespreekbaar worden. Deze werkwijze maakt het mogelijk veranderingsprocessen in gang te zetten.

Praktijk Vreelicht geeft tools aan tieners in een ontspannen en huiselijke sfeer. Probleemoplossende gesprekken, creatieve opdrachten en een luisterend oor, kunnen ervoor zorgen dat iemand zich snel beter voelt en meer grip op zijn leven krijgt.

Elbrich Vreeling heeft meer dan tien jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt als docente Nederlands en volgde daarna de opleidingen Kindercoach, Jongerencoach en Creatieve Therapie.

www.vreelicht.nl

Tekst: Elbrich Vreeling