Wethouder Bruining bezoekt ondernemers in Achtkarspelen

Buitenpost - Wethouder Harjan Bruining van Economische Zaken ging vandaag, op de Dag van de Ondernemer, op bezoek bij twee bedrijven in de gemeente Achtkarspelen.

Bruining bezocht Pilat en Pilat Producties en Loon-, Grondverzet- & Transportbedrijf Luimstra. ,,Ondernemers zorgen in de gemeente niet alleen voor werkgelegenheid, maar dragen ook bij aan het voorzieningenniveau, de sponsoring van sportieve en culturele activiteiten en de algehele leefbaarheid’’, aldus de wethouder.

Koffietafel

Met koffie en taart op tafel werd bij beide bedrijven op informele manier besproken wat de huidige economische ontwikkelingen zijn voor de MKB-bedrijven in de regio. Bij Luimstra ging het gesprek vooral over de stikstofproblematiek en de PFAS. ,,Wat betreft de stikstofproblematiek zijn er noodoplossingen gecreëerd door de overheid en we hopen dat er ook snel een oplossing voor de PFAS volgt’’, aldus Bruining.

Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland, die sinds 2016 wordt gevierd op de derde vrijdag van november. De dag is bedoeld om de ondernemers te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen en om het ondernemerschap te vieren. ,,Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.’’