Struun’n deur de natuur met ‘nieuw’ IVN Westerkwartier

Grootegast - Egbert Kalfsbeek geeft woensdag 27 november vanaf 20.00 uur in eetcafé De Klap in de Hoofdstraat in Grootegast voor IVN Westerkwartier een lezing met als titel Struun’n deur de natuur.

IVN Westerkwartier e.o. is in augustus van dit jaar ontstaan uit de fuse van de afdelingen Grootegast e.o. en Leek-Nietap. Beide afdelingen bestaan al meer dan 60 jaar en werkten het laatste decennium veelvuldig en op meerdere terreinen samen. De belangrijkste motieven voor het samengaan is het ontstaan van de nieuwe gemeente Westerkwartier per 1 januari 2019, de sterke wens om gezamenlijk als één sterke en betrouwbare partner de diverse overheidsdiensten tegemoet te kunnen treden én de wens om de binnen deze gemeente als IVN meerdere gebieden te kunnen bedienen.

Egbert Kalfsbeek is geen onbekende voor IVN Westerkwartier en omstreken. Als gids bij IVN en Het Groninger Landschap kan hij op voortreffelijke wijze de alledaagse natuur om ons heen in beeld brengen en bovendien boeiend brengen. We willen vaak ver weg om mooie natuur te zien, maar natuur dichtbij is minstens zo mooi en verrassend, laat Kalfsbeek zien en beleven.