Wethouder Spoelstra wil van bouwkavels af

Buitenpost - ,,Wij hebben nog een aantal mooie bouwkavels te koop in Achtkarspelen en daar willen we vanaf'', zegt wethouder Jouke Spoelstra.

,,In Boelenslaan, Buitenpost, Twijzel en Twijzelerheide zijn kavels beschikbaar.’' Volgens de wethouder zijn er voor mensen met plannen voor het bouwen van een huis nog mogelijkheden. ,,Uiteraard bepaalt het bestemmingsplan per dorp welk type woning gebouwd kan worden, maar vrijblijvend informeren kan altijd.’' Op de website van de gemeente is per dorp aangegeven welke kavels beschikbaar zijn, inclusief de bijbehorende verkoopprijzen. De grond wordt bouwrijp en goed bereikbaar vanaf de weg opgeleverd.

Als inwoners vanuit de gemeente, of daarbuiten hun oog laten vallen op een van de bouwpercelen, kunnen ze dit kenbaar maken. ,,Het is zelfs mogelijk om een bouwkavel te reserveren'’, zegt Spoelstra. ,,Hieraan zijn wel kosten verbonden, maar als je besluit de kavel te kopen, krijg je het geld terug.'’ Op de website www.achtkarspelen.nl/kavels staat meer informatie over de procedure, bouwmogelijkheden, kosten of het reserveren van een kavel in Achtkarspelen.