Statiegeld COOP Buitenpost kán naar Voedselbank Achtkarspelen

BUITENPOST - De COOP Supermarkt in Buitenpost houdt tot en met 31 december van dit jaar een statiegeldactie voor Voedselbank Achtkarspelen.

Elke klant die hier lege flessen inlevert kan door middel van de doneerknop op de flessenautomaat het bedrag schenken aan de Voedselbank in Achtkarspelen. En dat kan zo vaak als men wil. COOP Buitenpost organiseert ieder jaar vier statiegeldacties voor goede doelen in de omgeving.

50 Gezinnen

De Voedselbank Achtkarspelen voorziet elke week ongeveer 50 mensen/gezinnen in de gemeente van een voedselpakket. Dit pakket wordt onder andere gevuld met levensmiddelen, groenten, fruit, brood en vlees. Deze producten worden wekelijks door de Voedselbank opgehaald bij een aantal supermarkten, warenhuis en bakkers in de gemeente Achtkarspelen. Daarnaast worden producten geleverd vanuit het distributiecentrum van Voedselbank Nederland in Drachten.

De doelstelling van de Voedselbank is om voedselverspilling tegen te gaan en deze overtollige goederen terecht te laten komen bij mensen en gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Dit alles gebeurt volledig met de inzet van vrijwilligers.

Bedrag verdubbeld

Aan het eind van de statiegeldactie op Oudejaarsdag wordt het totaalbedrag van de actie in Buitenpost door COOP Supermakten Nederland nog een keer verdubbeld. Voedselbank Achtkarspelengebruikt het geld om hun kosten te dekken.

Wie de Voedselbank Achtkarspelen op welke manier dan ook wil steunen kan contact opnemen met www.voedselbankachtkarspelen.nl of bellen met 06-45353549 voor informatie. Direct doneren kan op IBAN: NL97RABO 0149480644.