Jeugdfanfare Altena op Survento Festival entertainment kampioen van Nederland

Surhuisterveen - Na een zeer geslaagd Survento Fanfare Festival mocht Jeugdfanfare Altena zich zaterdag Entertainment kampioen van Nederland noemen.

Ook won het orkest de eerste prijs in de C-groep, terwijl Elin van der Ham van het jeugdorkest de solistenprijs in deze groep in ontvangst mocht nemen. Het enige nadeel van de optredens in deze groep was het lage bezoekersaantal, zo aan het begin van de middag. Dit werd in de loop van het festival een stuk beter.

Gedomineerd

De B-groep werd gedomineerd door Prins Hendrik Scheemda. Met een prachtig programma, zeer muzikaal gebracht wonnen ze alle drie onderdelen: muzikaliteit, programma-opbouw en entertainment. Nummer 2 werd Concordia Wjelsryp en nummer 3 Wubbenus Jacobs uit Arum. De rij werd gesloten door de Bazuin uit Ommen. De solistenprijs ging in deze groep naar Rens Riechelman van Prins Hendrik.

‘s Avonds was de strijd in de A-groep van het Survento Festival ongemeen spannend. Aan het eind trok Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudega (Súdwest Fryslân) dankzij een mooi programma en een verzorgde muzikale interpretatie aan het langste eind. De kampioen van vorig jaar, Eendracht Eerbeek, werd tweede, met weer een uitstekende presentatie en entertainend programma. Derde werd Excelsior Grijpskerk en tot slot de Eendracht uit Wezep. De solistenprijs ging in deze groep naar Merel van Bekkum uit Wezep.

Bekers

Een enthousiaste burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen was onder de indruk van wat de orkesten presteerden en complimenteerde de stichting Survento Fanfare Festival met de uitstekende organisatie. Brouwer reikte bij de uitslag de bekers uit en van penningmeester Hans Buren van SFF ontvingen de prijswinnaars alle door de sponsoren aangeboden prijzen.

De entertainment prijs bestond naast de wisselbeker uit een trombone, aangeboden door Muziekhandel Van der Glas B.V. uit Heerenveen. De eerste prijs bestond naast de door SFF aangeboden bokaal uit een waardebon van 250 euro, aangeboden door Lake Music Publications, een waardebon van 200 euro, aangeboden door de Slagwerkplaats en een bon voor een gratis muziekwerk naar keuze door Ferskaat MP. De nummers 2 en 3 kregen een bokaal aangeboden door stichting SFF. Een extra prijs van 100 euro, beschikbaar gesteld door uitgeverij Molenaar Edition, werd verloot onder de deelnemers. Presentatrice Jody Berghuis trok uit de kom met orkestnamen de Broederband uit Beerzerveld.

Meer info en fotomateriaal is te vinden op de website www.survento.nl en op de facebook pagina.