Tafeltennisploeg Buitenpost in twee etappes langs Spaarne

Buitenpost - De tafeltennissers van Buitenpost draaien een sterk seizoen. Promotie is goed mogelijk na een ruime overwinning op Spaarne.

Buitenposters Peter Verweij, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer begonnen zaterdag aan het tweede deel van de wedstrijd tegen Spaarne. Het eerste stuk werd een week eerder, na slechts twee gespeelde enkelwedstrijden, gestaakt. De zaal in Buitenpost bleek te vochtig om verder te spelen. In overleg met Haarlemmers Jorrit Kalkman, Nard Koppen en Timon Priem werd afgesproken om de wedstrijd in Noord-Holland uit te spelen. Om in het spoor van tweede-divisie-koploper Hilversum te blijven konden de Friezen een overwinning goed gebruiken.

De meegenomen 2-0 voorsprong (Hofman en Verweij wonnen in Buitenpost hun wedstrijden) werd in Haarlem moeizaam maar vakkundig uitgebouwd. Kuijer en Hofman kropen beiden eenmaal door het oog van de naald omdat Koppen verzuimde zijn wedstrijden in het slot te gooien. Kopman, trainer en coach Verweij ondervond naar eigen zeggen ook ‘maximale problemen’. Hij bleef desondanks wederom foutloos, ook in het dubbelspel; samen met Kuijer zorgde Verweij voor een belangrijk bonuspuntje. Priem redde, met zeges op Hofman en Kuijer, de eer voor Spaarne: 8-2.

Dankzij de ruime overwinning is de ‘promotiedroom’ van de Buitenposter-tafeltennissers in één klap springlevend. Het verschil met koploper Hilversum is met nog twee wedstrijden te gaan slechts één punt. In de komende competitierondes zal beslist worden wie de stap naar de eerste divisie mag maken en wie op herkansing moet in de tweede divisie.