Sinterklaas komt zaterdag in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Sinterklaas komt met al zijn zwarte Pieten zaterdagmiddag 16 november weer aan in de haven in Surhuisterveen.

De stoomboot met Sint en zijn grote gevolg wordt om 14.00 uur verwacht in de Feanster haven. Daar wordt hij opgewacht door veel zingende kinderen, waarna het gezelschap gezellig in een lange stoet op weg gaat naar het centrum. Daar gaat het feest pas echt los. Op het grote discopodium in het centrum gaan de beentjes van de Pieten even van de vloer.

Selfie

Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hebben weer allemaal lekkers bij zich en vooral een heel goed humeur. In het centrum worden alle kinderen getrakteerd op pepernoten, Sint gaat vele handjes schudden en wie een leuke tekening of brief voor hem heeft mag die daar geven. Wie dat wil mag ook met Sinterklaas op de foto of de selfie. Aan het eind van de middag gaat de Pakjestent open en mogen alle kinderen een cadeautje afhalen. Tussen vier uur en half vijf moeten Sinterklaas en zijn Pieten weer vertrekken.

De komende weken tot aan 5 december wacht de Goedheiligman weer een hele drukke tijd in Nederland. Toch ziet de oude bisschop nog kans om twee keer langs te komen in het winkelcentrum van Surhuisterveen, op de zaterdagen 23 en 30 november. Wat er dan allemaal op het programma staat wordt later bekend gemaakt.