Rayon de Wâlden huldigt de Generale Kampioenen

Kootstertille - Tijdens de jaarlijkse feestavond voor duivenliefhebbers in het Tillehûs werden vrijdag de kampioenen gehuldigd van Rayon de Wâlden.

De Friese duivensport staat op een hoog nivo en veel duivenliefhebbers doen ook elk jaar mee om de kampioenschappen op nationaal nivo. Op de feestavond worden de vele prijzen door de liefhebbers in ontvangst genomen, waaronder geldprijzen, bekers, vleesprijzen en levensmiddelenpakketten . De verkoop van bonnen voor jonge duiven voor 2020 levert altijd een aardig bedrag op. Dit wordt dan in 2020 weer ingezet om de gratis prijzen te vervliegen. Aan het einde van de avond werd de jaarlijkse verloting weer gehouden, met vele mooie prijzen.

Het hoogtepunt van de feestavond is elk jaar de huldiging van de generale kampioenen. Dit zijn de beste tien duivenliefhebbers in het totaalklassement over het gehele seizoen 2019. De eerste drie in 2019 waren: J. & S. Broos, Tj. en A. Bosma, J.D. Poortvliet. De verenigingskampioen van 2019 werd P.V. de Adelaar uit Harkema.