Gosse van der Meer wint veldrit in Irvine

Irvine - Veldrijder Gosse van der Meer boekte dit weekeinde een mooie zege in de derde ronde van het Britse regelmatigheidscriterium National Trophy Series.

In Irvine kwam hij de Surhuizumer na een snelle, zware koers solo over de meet. Op het podium kreeg Van der Meer gezelschap van Ian Field en Toby Barnes. In het klassement staat Van der Meer nu tweede.

Van der Meer rijdt dit seizoen alle wedstrijden van de National Trophy Series. In de openingswedstrijd in Derby moest hij genoegen nemen met een 19e plaats. Enkele weken later stond Van der Meer als nummer twee op het podium in Milnthorpe. Zondag was de derde koers in Irvine.

Van der Meer kwam al snel voorop met klassementsleider Field. Halverwege de wedstrijd kon de Fries een gaatje slaan en slaagde er in dit uit te breiden naar zo’n 20 seconden. Die voorsprong gaf Van der Meer niet meer weg in het restant van de koers, zodat de eerste UCI-zege van dit seizoen een feit was.

,,Voor de World Cup in Bern heb ik een week zwaar getraind in Zwitserland. De World Cup ging daarna goed en ik kon dat goede gevoel hier doortrekken. Nadat ik een gaatje had geslagen kon ik op bepaalde plekken op het parcours zien of de concurrentie dichterbij kwam ten opzichte van de vorige ronde. Zo kon ik een beetje controleren. Op de stukken heuvelop kon ik telkens goed versnellen en zo mijn voorsprong verdedigen. Ook had ik een betere bandendruk, waarmee ik nog wat extra voordeel pakte. Het was wel erg zwaar door de wind. Al met al een mooie zege”, sprak Van der Meer na afloop.

In het klassement van de National Trophy Series staat Field aan de leiding met 122 punten. Van der Meer volgt als tweede met 106 punten. De volgende wedstrijd is 10 november in Crawley.