Kompenijster Xiao Mei Harms zesde bij EK Acrogym

Holon - Op de Europese Kampioenschappen Acrogym in Holon, Israël, behaalde de 11-jarige Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie een zesde plaats.

Samen met haar partners Inge Speerstra en Lisanne Hulder vertegenwoordigde Xiao Mei Harms Nederland als damesgroep in de jongste leeftijdscategorie van het EK.

Xiao Mei en haar partners wisten zich na twee prachtige oefeningen met een achtste totaalscore te plaatsen voor de finale in de categorie damesgroep 11 tot 16 jaar. Doordat per land maar één team zich kan kwalificeren, gingen zij als zesde van de acht teams door naar de finale, die zondagmiddag plaatsvond.

In de finale mochten ze nogmaals hun tempo-oefening draaien, waarmee ze hun score zelfs nog iets wisten te verbeteren. Xiao Mei mag zich met haar partners nu zesde van Europa noemen. Een prestatie van formaat in dit grote en sterke spelersveld, waarin maar liefst 28 teams deelnamen en waarin landen als Portugal, Rusland, Groot-Brittannië en gastland Israël de wedstrijden vaak domineren.

Xiao Mei traint samen met haar partners bij topsportstichting Acro Academy in Marum als combinatieteam met WSBF Surhuisterveen. Het team wist eerder dit jaar al goud en zilver te behalen tijdens twee internationale toernooien en werd in juni Nederlands Kampioen. Het volgende doel voor dit trio staat al op de agenda: kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen die volgend jaar in Geneve, Zwitserland zullen plaatsvinden.