Spring- en dressuurwedstrijden bij Manege Opende

Opende - Manege Opende hield vorige week in de herfstavakantie wedstrijden Springen of Dressuur op maandag, woensdag en donderdag. Er deden in totaal 145 combinaties mee.

Op de maandag was er 1 groep springen met 12 combinaties. De winnaar was Ingrid de Jong. Er was 1 groep L1 gecombineerd met 2 B proefje. De winnaar was Saskia Venema. Er deden 6 combinaties mee aan de L2 en daarvan was Miranda Boersma de winnaar. Er was ook een groepje van 6 combinaties die deden een B proef zonder galop met als winnaar Femke de Boer. Vijf combinaties deden een Bproef, die werd gewonnen door Isa Duursma. Twaalf combinaties deden bixie AA1, waarvan Rosalie Peeters de starkste was en elf combinaties deden een bixie A4 en daar was de winnaar Jolijn Notebomer.

Woensdag was er een groep springen met 9 combinaties en werd C. D. winnaar. Er was net als maandag ook een groep L2, L1, een proefje zonder galop, een Bproef en twee verschillende bixie proefjes. In totaal waren dat 33 combinaties. De eerste prijs was voor Helena Donker, Ineke van der Velde, Fenne Pool, Laura Alberts, Tessa Veenstra en Leezette King.

Donderdag waren er twee groepen springen en elf combinaties. Jacoba Kamminga en Femke Wedzinga waren de winnaars bij het springen. Met de dressuur waren zeven combinaties in de L1 en de eerste prijs was voor Lotte van Dam. Femke Pama won de Bproef zonder Galop. In de Bproef waren zes combinaties en was Linda Land de winnaar. Aan de Bixie proef deden dertien combinaties mee en hier was Kaj Noordbruis de winnaar. En de laatste groep van de dag was ook een bixie, hier deden zes combinaties mee en was Mila Frankena de winnaar.