Tafeltennissers Buitenpost halen opgelucht adem bij hekkensluiter

Gouda - De tafeltennissers van Buitenpost kregen zaterdag een goede kans om de kater van het eerste puntverlies (5-5 tegen PTN) weg te spoelen.

In Gouda troffen zij het aangeslagen Vriendenschaar. Justin van den Bout, Arthur Krijgsman en Ricardo van der Boor incasseerden dit tweede-divisie-seizoen al flinke klappen. Buitenposters Peter Verweij, Jaap van Tijum en Thomas Kuijer hoopten met een grote zege de definitieve knock-out uit te delen.

Die verwachting moest al snel worden bijgesteld. De Friese tafeltennissers vochten niet alleen tegen de Zuid-Hollandse opponent, maar ook tegen de omstandigheden. Een enorme hal en een onbekende wedstrijdbal zorgden voor hachelijke momenten. Verweij wist zich met drie zeges eenvoudig aan te passen. Kuijer en van Tijum hadden hier duidelijk meer moeite mee en zorgden pas in hun laatste enkelwedstrijden voor de broodnodige punten. Het gewonnen dubbelspel bood uitkomst: 4-6.

Dankzij de moeizame overwinning is ‘runner-up’ Buitenpost zo goed als zeker uit de degradatiezorgen. Koploper Hilversum staat negen punten voor, maar speelde een wedstrijd meer. Het gat met de lijstaanvoerder kan over twee weken worden verkleind. Dan komt het Haarlemse Spaarne op bezoek in Friesland.