Heel Twijzel gaat aan tafel in de nieuwe SC-kantine

TWIJZEL - Met een koffietafel voor alle dorpsbewoners heeft SC Twijzel zaterdag de nieuwe kantine in gebruik genomen.

De nieuwe kantine fungeert als ontmoetingpslaats voor het hele dorp. ,,Underskat net wat dit betsjut foar in doarp”, zei burgemeester Oebele Brouwer. Gemeentedichter Arjan Hut las een gedicht voor dat hij voor de gelegenheid schreef. Het gedicht zal binnenkort zijn te lezen op een van de wanden in de kantine.

Vanaf sportpark De Moune wil SC Twijzel samenwerking zoeken met onder meer de korfbalclub, de school, de kerk, het dorpshuis en het sociaal-cultureel werk in het dorp. ,,Fuotbal is foaral in kwestje fan elkoar de bal taspylje”, aldus clubvoorzitter Adriaan Dillema, waarna de officiële opening werd verricht door wethouder Jouke Spoelstra. Hij kreeg daarvoor de sleutel van jeugdspelers, die vanaf het kunstgrasveld elkaar de bal toespeelden tot aan de deur van de kantine. Ninke Gommers (7) en Treja van der Meulen (3) gaven het laatste tikje.

Sober

Wegens het overlijden van Rienk Waaksma, voorzitter van de buurvereniging SC Kootstertille, werd het feestprogramma - met uitzondering van de vrijmarkt voor de allerkleinsten – aangepast en sober gehouden. Zowel de competitiewedstrijd voor het eerste team als de bekerwedstrijd voor het tweede elftal begon met een minuut stilte. Ook werd met rouwbanden gespeeld. SC Twijzel werkt op teamverband met SC Kootstertille samen.

Kijk voor een uitgebreid verslag en meer foto’s dinsdag in het Nieuwsblad Noordoost Friesland.