Wat je niet wist over het overhemd

Aangeboden door: The Bagstore

Dit gaat over mannen en het overhemd. Geen alledaags niemendalletje, maar een bewust gekozen hemd dat past. Goed past. Maken we direct een bruggetje naar een tas.

Je houdt ervan of niet, het overhemd. Volgens velen is dit het ultieme mannen-kledingstuk. Mits deze goed om de torso zit. Wijkende knoopsgaten op tweederde van het hemd vindt niet iedereen charmant. 

Daarmee is gezegd dat een overhemd niet te strak mag zitten, en zeker ook niet te los. Hét overhemdmerk bij uitstek is Ted Baker. Stijlvolle en eigenzinnige overhemden met een prachtig dessin en een goede pasvorm. Over dat laatste is nog wel wat te zeggen.

Voor elke man een goed Ted Baker overhemd

Ted Baker heeft voor elke man een goed overhemd. Er is de zogenoemde regular fit. Die zou iedereen moeten passen. En er is de slimfit. Tegelijkertijd houdt dit merk heus rekening met ‘de wat forsere man’. Er is namelijk ook de comfort fit. Dat snap je wel. Klein buikje geen bezwaar. 

Al met al; Wie een beetje lekker in een overhemd past, mag er wezen. Daar zal menig man én vrouw het over eens zijn. Ze zijn er in glimmend zwart (denk aan de feestdagen!), in stijlvol blauw (zakelijk), maar zeker ook in allerlei dessins (casual), tot prints van bloemen aan toe. Moet je daar een type voor zijn? Mannen, ga ervoor. Onderscheid je met een bijzonder overhemd. Of je nu in een recht model of in een slim fit past. Doen! 

Niet onbelangrijk: de kraag

Daar zijn we er nog niet mee, want niet onbelangrijk is de kraag! Ja mannen, daar moet goed op gelet worden. Ga je voor een button down? Staat goed, maar let op: doe die knoopjes dan ook echt vast. Zo niet, dan kun je beter geen overhemd aantrekken. Not done om de knoopjes te negeren. 

Dan is er bij Ted Baker de kent kraag. Het is een boord die zowel casual als zakelijk gedragen kan worden, met of zonder stropdas. De cut away is speciaal voor een stropdas omdat de punten van de kraag wat verder uit elkaar staan. En de wide spread boord kent kraagpunten die nóg verder uit elkaar staan. Daarbij is de stropdas een must. 

En er is nog de keuze tussen lange en korte mouwen, een borstzakje ja of nee en de lengte. Kortom; een overhemd kies je bewust, moet goed zitten en ook goed passen bij de gelegenheid. 

Dat geldt niet alleen voor het overhemd, maar ook voor een tas. Raar bruggetje? Nee hoor. Want Ted Baker is niet alleen het merk voor het juiste overhemd, maar ook voor de juiste tas. Ted Baker tas zijn geen trendy tassen, maar opmerkelijke tassen van een hoge kwaliteit. En niet alleen voor mannen. Check this out!