Modetrend: een korte kop in 2020

Aangeboden door: The Bagstore

Bereid je er vast maar op voor. De lange lokken behoren tot het verleden. Volgend jaar ben je helemaal up-to-date met een kort kapsel. Wie durft?

Mode blijft niet alleen beperkt blijft tot kleding en accessoires zoals dames tassen. Ook in de wereld van de kapsalons wordt er veel aandacht besteed aan de laatste modetrends. Gaan we voor kort of lang, voor blond of bruin? 

Van Peaky Blinders tot korte damescoupe

Bij de mannen blijken ‘Peaky Blinder’-kapsels voor de durfal ‘je-van-het’ te zijn. Lefgozers in maatpak gaan voor de opgeschoren coupe met bovenop een dot haar dat recht wordt afgeknipt. Je moet het maar durven en het vooral kunnen hebben! 

Tijdens de meest recente modeweek in Milaan blijken ook veel dames met korte koppies rond te lopen. De lange lokken zijn verleden tijd, het korte kapsel is in! In alle mogelijke stijlen. 

Kort als dat van Hikari Mori

Werd eerder het korte kapsel vooral toegeschreven aan het androgyne type, vanaf nu mag het weer jongensachtig of juist vrouwelijk zijn. 

Je steelt de show als je volgens de laatste mode gekleed gaat, momenteel in alle mogelijke bruintinten gecombineerd met zwart en wit, een Cowboysbag om je schouder én een kort kapsel als dat van Hikari Mori. Daarmee loop je voor op de trend van 2020. 

Hikari wie?

Wie Hikari Mori is? Zij is de kleindochter van de Japanse designer Hanae Mori. Naast topmodel is ze ook actrice en televisie-host. Ze ontwerpt ook zelf kleding. Ze werkte eerder met merken als Shiseido, Tiffany & Co, Gucci en Dolce & Gabanna, en sierde de cover van de Vogue en Grazia China. 

Haar Instagram foto’s laten een reeks aan varianten zien als het om haar kapsel gaat. Eerder droeg ze langere lokken in haar gezicht of drapeerde al het haar naar achteren. Het zit altijd even gracieus en daarmee wordt maar aangetoond dat je ook met een korte kop, mits goed geknipt, zowel een sportieve als een chique uitstraling kunt creëren. 

Met kekke haarspeldjes erin

Volgens kenners is dit specifieke kapsel vooral geschikt voor dik en sluik haar. Het kapsel is rond geknipt, met lange lagen en een lange pony. Het Japanse topmodel draagt er kekke haarspeldjes in om de pony op z’n plaats te houden. Van achter is het haar opgeknipt.

Ook zo’n uitstraling als Hikari bereiken? Kleed je stijlvol, draag een Myomy tas en kies voor een goed geknipte korte coupe. Dan ben je klaar voor 2020.