Online een zakelijke lening aanvragen

Aangeboden door: ZakelijkGeld.nl

De bekende banken zijn met name binnen het mkb steeds kritischer geworden wat betreft het verstrekken van zakelijke leningen. Steeds vaker zeggen banken nee.

Gelukkig hoef je voor een zakelijke  lening niet per se naar een van de bekende banken. Is je verzoek om een zakelijke lening door de bank afgewezen? Wellicht wordt je door een online financier van een zakelijke lening wel geaccepteerd, want deze online financiers durven meer risico te lopen. Ze hebben doorgaans een soepeler acceptatiebeleid dan de banken. Helaas staat tegenover dit soepele acceptatiebeleid bij sommige zakelijke leningen wel een hoger rentepercentage dan het rentepercentage dat door banken in rekening wordt gebracht.

Enkele online financiers

Er zijn inmiddels veel online financiers. Intikken van online financiers in Google levert snel resultaat op. Enkele online financiers zijn inVoiceFinance, Funding Circle en KredietVooruit. Uiteraard stellen ook deze online financiers bepaalde eisen waar je als aan moet voldoen. Zo kijkt KredietVooruit vooral naar de geschatte toekomstige inkomensstroom. InVoiceFinance maakt een analyse van de rekeninghistorie van je bedrijf.

Online financiers zijn populair

Online financiers worden, met name binnen het kleinbedrijf, steeds populairder. Dat is niet zonder reden. De online financiers kunnen een ondernemer veel snel laten weten of een ondernemer in aanmerking komt voor de door hem aangevraagde zakelijke lening. Online financiers werken doorgaans veel sneller dan banken, omdat ze het aanvraagproces voor een lening vrijwel geheel hebben geautomatiseerd. Door het gebruik van algoritmes kunnen ze, op basis van gegevens als bijvoorbeeld het nummer van de Kamer van Koophandel en de rekening historie van je bedrijf, snel een analyse maken van de je bedrijf. Niet zelden krijg je al binnen een uur na het online aanvragen van je zakelijke lening te horen welk bedrag je tegen een bepaald rentepercentage kunt lenen.

Je kunt vaak lenen zonder onderpand

Banken willen zekerheid. Ze financieren doorgaans geen zaken waar geen onderpand tegenover staat. Wil je bijvoorbeeld een forse investering doen in de marketing, omdat je hoopt dat dit leidt tot een forse groei van je bedrijf? Bij de bank kun je dan niet terecht. Je kunt dan vaak wel terecht bij een online financier. Een online financier durft meer risico te lopen dan een bank.