Omleiding bij Hurdegaryp: rondweg donderdag gestremd

De Rijksstraatweg door Hurdegaryp is vanaf dinsdagavond enkele dagen afgesloten vanwege de herinrichting van het gebied. Bovendien is de rondweg donderdag het grootste deel van de dag afgesloten.

De afsluiting van de Rijksstraatweg duurt van dinsdag 19.00 uur tot en met vrijdag 20.00 uur. Na de afsluiting is de spooronderdoorgang open voor autoverkeer.

De rondweg is afgesloten van 9.00 uur tot en met 0.00 uur. Auto’s komend vanuit Leeuwarden kunnen dan niet via Hurdegaryp de Sintrale As bereiken. Het verkeer wordt omgeleid over de N361 (door de Trynwâlden en over de Lauwersseewei) en via Dokkum over de N356 (Sintrale As) en omgekeerd.

De werkzaamheden maken deel uit van de vierde fase van de werkzaamheden aan de rondweg en Rijksstraatweg. De Rijksstraatweg wordt via de spooronderdoorgang met een rotonde aangesloten op de rondweg van Hurdegaryp. Ook worden de asfaltdeklaag en belijning aangebracht.

Het openbaar vervoer rijdt tijdens de stremmingen volgens een aangepaste dienstregeling.

Komend weekend rijden er twee dagen geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor wordt gewerkt. Deze werkzaamheden dienen vooral ter voorbereiding op de grotere treinvrije periode van 16 tot en met 27 oktober. Het gaat om het verwijderen van de overweg aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp en werkzaamheden bij de Schrans.