Doopsgezinden houden weer boerderijviering

Surhuizum - Na het succes van vorig jaar houdt de Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen zondag 15 september vanaf 10.00 uur opnieuw een boerderijviering op het erf van familie De Vries in Koartwâld 28.

Voor de doopsgezinden in Friesland is de hagenpreek – een dienst in open lucht – al eeuwenlang een bekend fenomeen. Ook de locatie is niet geheel bij toeval gekozen, want de boerderij tussen Surhuisterveen en Surhuizum heeft een historische betekenis voor de doopsgezinde gemeente. In de zeventiende eeuw kwamen daar al anabaptisten, de zogenoemde Brethren, die zich in een poel nabij de boerderij hebben laten dopen. De doopsgezinden kenmerken zich onder meer door hun bewuste keuze voor volwassendoop.

Het contact tussen de doopsgezinde gemeente en Brethren is gebleven. Eens in de zoveel jaar komt nog altijd een groepje Brethren de poel bezoeken op hun reis langs historische plekken in Nederland.

Rondom de dienst is er gelegenheid om een kijkje te nemen in het boerenleven; een wandeling over het erf of een kijkje in de koeienstal. Ook is er de mogelijkheid om de historische poel te bezoeken. Voor de kinderen is er een zandbak en buitenspeelgoed en ook kunnen zij de koeien aaien.

Inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur.