Sierd Bron en Anneke Oosterhof vieren briljanten huwelijk

Surhuisterveen - Het echtpaar Sierd en Anneke Bron-Oosterhof viert vandaag dat ze precies 65 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten.

Burgemeester Oebele Brouwer kwam vanochtend langs in hun woning aan de Dellen in Surhuisterveen om hen namens de gemeente Achtkarspelen de felicitaties over te brengen. Sierd en Anneke Bron vieren het feest vandaag met hun vier kinderen, kleinkinderen, andere familie en vrienden.

Woningschaarste

Sierd Bron is geboren op 8 januari 1930 in Rottevalle. Anneke Oosterhof is geboren op 12 april 1931 in Wateren (Drenthe). Op 6-jarige leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar Friesland. Het stel leerde elkaar kennen op de ULO in Drachten. Later trouwden ze en betrokken, vanwege woningschaarste in Rottevalle, tijdelijk een woning in Drachten. Nadat ze hier anderhalf jaar hadden gewoond, kochten ze alsnog een huis in Rottevalle. Het stel kreeg twee dochters en twee zonen.

Bron begon met werken bij eier- en fouragehandel Gebroeders Bron, maar besloot na enige tijd om voor zichzelf te beginnen in de zelfde branche. Dat heeft hij tot aan zijn pensionering gedaan. Naast zijn werk was Bron bestuurslid van de vereniging van Compagnons in Rottevalle, speelde hij 70 jaar bij muziekvereniging Polyphonia en was hij lange tijd beheerder van het hertenkamp. Na zijn pensionering spendeerde hij vele uren aan schilderen.

Boekhouding

Anneke Bron volgde na de huishoudschool in Drachten een opleiding tot lerares. Nadat ze deze opleiding had afgerond heeft ze een tijd haar moeder geholpen in het huishouden. Ook toen ze getrouwd was verzorgde ze het huishouden en deed ze de boekhouding voor hun eigen bedrijf, waar ze ook de nodige hand-en-spandiensten verrichtte.

Daarnaast is ze sinds de oprichting al lid van de vereniging Vrouwen van Nu, eerder bekend als de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Deze vereniging organiseert verschillende activiteiten, waaronder vroeger ook het volksdansen; dat was altijd één van de favoriete bezigheden van Anneke Bron.

Het echtpaar verkeert nog in goede gezondheid.