Buitenpost wint dubbel zilver op NK fierljeppen

It Heidenskip - Vier ljeppers van Ljeppersklub Buitenpost hadden zich gekawlificeerd voor het Nederlands kampioenschap fierljeppen voor de jeugd, zaterdag in It Heidenskip. Het leverde tweemaal zilver op.

Onder prachtige weersomstandigheden mochten de jongens tot en met tien jaar beginnen. Hier springt Daniël Veenstra bij. Het wilde bij Daniël eerst niet goed lukken, waardoor zijn eerste twee sprongen in het water vielen. In zijn derde en laatste sprong moest het dan ook gebeuren. Zijn zenuwen de baas sprong Daniël 8.70 meter. Hij plaatste zich als eerste voor de finale en daarin bleef zijn afstand staan. Daarmee werd Daniël tweede.

Bij de jeugd tot en met 12 jaar zette Auke Tymen de Boer in een groot deelnemersveld een afstand van 7.91 meter neer. Deze afstand bleef tot de laatste ronde staan als drempelafstand voor de finale, maar bleek toch niet genoeg. Auke Tymen werd hiermee negende.

Jeffrey Jansen was net terug van zijn vakantie en zette na twee nat sprongen nog een afstand van 6.94 meter neer.

Sietse Lefferts begon ook met twee nat sprongen. Waardoor ook hij alles in zijn laatste sprong moest laten zien. Ook Sietse kon dit door een afstand van 10.09 meter neer te zetten. Dit bleek genoeg te zijn om de tweede plaats te bemachtigen op dit Nederlandse kampioenschap.