Seizoen Wettervlecke sluit af met vier sportieve weken

Surhuisterveen - Zwembad Wettervlecke trekt alle registers open voor de laatste vier weken van het seizoen.

Het Feanster zwembad Wettervlecke houdt zaterdag 24 augustus de Wettervlecke Run van 1 km. Op het terrein van het zwembad is een parcours uitgezet van 250 meter. De deelnemers met de snelste tijd over 4 ronden ontvangen een leuke prijs. De start is om 13.00 uur.

De komende vier weken staan naast de Wettervlecke-Run ook nog op het programma de Wandel- en Zwem 4 daagse, Fiets 2 daagse en Super Survival. De topsporter die aan alle onderdelen heeft mee gedaan ontvangt een supermedaille.

De Fiets 2 daagse is op 31 augustus en 1 september. In de omgeving van het zwembad zijn in de Wâlden en het Westerkwartier twee fietstochten voor het hele gezin uitgezet van een kleine 25 kilometer elk. Beide dagen kan gestart worden vanaf 13.00 uur.

Op 7 september is ‘s middags vanaf drie uur de Super Survival Surhuisterveen voor alle leeftijden. In en om het zwembad wordt door survivalclub Kootstertille en zwembad Wettervlecke een uitdagend parcours uitgezet. De snelste jongens en meiden gaan aan het eind van de middag met elkaar de strijd aan om de snelste tijden. De winnaars bij de vrouwen en de mannen ontvangen een leuke prijs. Iedere deelnemer ontvangt een diploma met naam en tijd.

Op 14 september wordt het seizoen afgesloten met het Diplomazwemmen. Vanaf negen uur ‘s ochtend gaan veel zwemmers het water in om te proberen hun zwemdiploma te halen. Zowel voor de kinderen als voor het zwembadpersoneel is dit het belangrijkste gebeuren van het seizoen. Ieder jaar is het weer een hoogtepunt met veel publiek aan de kant van het diepe bassin. En aan het eind van de middag rond vijf uur start de grote Afsluiting van het seizoen 2019: een feest met onder andere een super glijbaan, disco en uitverkoop kiosk.