H&I wil vakantie afsluiten met Monster Outlet Saturday

Surhuisterveen - Als het aan winkeliersvereniging H&I ligt wordt de zomervakantie in het centrum van Surhuisterveen op zaterdag 31 augustus afgesloten met een Monster Outlet Saturday.

De ondernemersvereniging roept al haar leden en alle winkels in het centrum van Surhuisterveen op om die eerste zaterdag na de zomervakantie grote opruiming te houden in de zomercollectie. ,,Elke winkel heeft wel producten in de winkel die deze zomer verkocht hadden moeten worden en nu op zolder kunnen tot de volgende zomer. Met deze opruiming van alle winkels in Surhuisterveen willen we ruimte in de voorraad creëren en wel op een hele gezellige manier’’, aldus Promotie Commissie Surhuisterveen (PCS) van H&I.

Hoge korting

Het is de bedoeling dat winkels op hun eigen stoep de outlet-producten met hoge kortingen (60-90 procent) uitstallen. Hiervoor stelt PCS gratis marktkramen beschikbaar. Om de hele Kolk te vullen en lege plekken in het centrum te voorkomen komt er naast de winkel-outlet een kofferbakverkoop, waar particulieren hun eigen overtollige producten aan de man kunnen brengen. Dat moet dan bij voorkeur echt vanuit de kofferbak, maar het mag ook vanaf een kleedje op de stoep. Het wordt een echte Feanster Saturday, want bedrijven van buiten het dorp mogen niet meedoen. Wel kunnen Feanster bedrijven van buiten het centrum een kraam in het centrum krijgen.

Daarnaast komt een aantal dino’s terug naar Surhuisterveen om verspreid in het centrum de jeugd te vermaken. Verder zijn er voor de kinderen een suikerspin, springkussens en poffertjes.