Wâlden krijgen zitjes op verschillende plekken tijdens Brommels

Heel wat plaatsen in de Noardlik Fryske Wâlden krijgen speciale zitjes tijdens bramenfestijn Brommels. De zitjes komen in tuinen van mensen, openbare plekken en weilanden.

"Het is een uitnodiging om je bewust te verbinden met de natuur en het landschap in die omgeving. Dus kom je een strobaal, bankje of setje (tuin)stoelen op een verrassende plek tegen? Dan staan die zwerfzitjes te wachten op jou! Neem plaats, zet al je zintuigen op scherp, bewonder en verwonder!" legt Atsje Lettinga van de Commissie Brommels! uit.

Achtste editie

Brommels! wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd en heeft als thema Tuinen Verbinden. Iedereen in de regio Burgum - Trynwâlden - Dokkumer Wâlden - Kollum - Buitenpost - Boelenslaan en Eastermar kan meedoen om het programma vorm te geven.

Eigenaren van een bijzondere of natuurlijke tuin kunnen zich opgeven voor de open tuinen route. En uiteraard mag iedereen een zitje plaatsen in eigen tuin of weiland. Om het verrassende effect te bewaren blijven de locaties van de zitjes 'geheim'.