Echtpaar Beintema-Veenstra uit Kootstertille 60 jaar getrouwd

Kootstertille - Gerrit en Martha Beintema vieren vandaag hun zestigjarig huwelijk. Loco-burgemeester Harjan Bruining kwam vanmiddag langs om het Diamanten paar namens de gemeente te feliciteren met die mijlpaal.

Gerrit Beintema is geboren op 20 augustus 1932 in Leeuwarden en Martha Veenstra kwam op 3 september 1933 ter wereld in Twijzel. Het stel leerde elkaar kennen in een café op Swarteweisein. Hij kwam vanuit Leeuwarden op de motor en zij reisde naar het dansfeest op de fiets vanuit Twijzel. Ze trouwden op 16 juli 1959 in de gemeente Achtkarspelen en kregen twee kinderen. Inmiddels hebben ze vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Schoolopleidingen

Na hun trouwen ging het echtpaar in Kootstertille wonen, waar ook hun kinderen werden geboren. Tijdens de schoolopleidingen van de kinderen woonde het gezin zeven jaar in Leeuwarden, om vervolgens terug te keren naar Kootstertille. Gerrit Beintema is werkzaam geweest als vrachtwagenchauffeur, kraanwagenchauffeur, torenkraanmachinist en de laatste acht jaar van zijn arbeidscarrière als heftruckchauffeur.

Martha Beintema-Veenstra werkte tot aan haar trouwen in een kledingzaak in Groningen, maar is na haar huwelijk gestopt, zoals in die jaren gewoon was. Ze zorgde thuis voor de kinderen en het huishouden. Ze had als hobby’s borduren, breien en haken.

Zelfstandig

Het echtpaar woont nog zelfstandig en verkeert in goede gezondheid. Ze vieren vandaag hun jubileum in kleine kring met de familie.