KPN NetwerkNL start in Surhuisterveen met aanleg glasvezelnetwerk

Surhuisterveen - KPN NetwerkNL gaat glasvezel aanleggen in Surhuisterveen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

De uitrol in Surhuisterveen is onderdeel van de plannen van KPN NetwerkNL om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vandaag starten de werkzaamheden in Surhuisterveen.

Datagebruik stijgt met 30%

,,In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan. Doordat KPN NetwerkNL straat voor straat het glasvezelnetwerk kosteloos aan gaat leggen in Surhuisterveen, zijn de inwoners na de aanleg van glasvezel klaar voor alle mogelijkheden van het internet in de toekomst’’, aldus Marcel Joustra.

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf zaterdag 27 juli terecht bij het glasvezelinformatiepunt, tussen 10.00 en 17.00 uur op de zaterdagmarkt op het Torenplein in Surhuisterveen. Wie wil weten of hij of zij ook wordt aangesloten op het netwerk kan de postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl. Hier staan ook glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Ambitie

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN en houdt zich bezig met de aanleg, het beheer en het vernieuwen van het vaste netwerk. ,,Onze ambitie is om heel Nederland te voorzien van snel internet. Per gebied en gemeente kijken we naar de meest efficiënte en effectieve manier om dit te bereiken. Het netwerk van KPN is een open netwerk. Dat betekent dat naast KPN nog veel meer providers hun diensten over ons netwerk leveren’’, aldus het bedrijf in de persverklaring.