Meet & Greet met Reiny

BUITENPOST - Reiny Kas-Siderius is bekend op de openbare basisschool “De Mienskip” als ouder, ouderraadslid, vrijwilliger, invalleerkracht en directeur. Na tien jaar stopt Reiny met haar werkzaamheden als directeur op de o.b.s. “De Mienskip” en dat wordt gevierd met een Meet & Greet in De Muzykpleats.

Op 12 augustus 1985 is Reiny gestart als leerkracht op de o.b.s. ’t Fonnemint in Sint Annaparochie en op de o.b.s. “De Oprel” in Oude Bildtzijl. Na een verhuizing van Sint Annaparochie naar Geleen, in het zuiden van het land, is Reiny werkzaam geweest als etaleur/decorateur en assistent bedrijfsleider voor een stoffenfabrikant in binnen- en buitenland. Na de komst van de kinderen is het gezin terug verhuisd naar het noorden, Buitenpost. Na te werken op verschillende scholen en in verscheidene functies binnen de onderwijsorganisatie ROOBOL kwam Reiny in 2009 op de Mienskip werken.

Vanaf 1 augustus 2009 is Reiny benoemd als directeur van de openbare basisschool “De Mienskip” in Buitenpost. Reiny werd gevraagd een ondernemingsplan te schrijven welke de naam kreeg: “De Mienskip naar de top”. Met veel energie en vanuit grote betrokkenheid en enthousiasme heeft Reiny ‘mienskiplik’ samen met de Mienskippers, het team, personeelsleden, ouders, vrijwilligers en betrokkenen gewerkt aan ontwikkeling en innovatie van de Mienskip. Ontwikkeling en innovatie welke resulteerden in het feit dat o.b.s. De Mienskip op dit moment tot de 8% best presterende basisscholen van Nederland behoren, een prachtig inspectierapport scoren en vanaf 2013 tot 2021 het predicaat excellentie mogen dragen. Een Mienskip waar Mienskippers kwalitatief goed onderwijs wordt aangeboden, met projecten en activiteiten in binnen- en buitenland.

De Meet & Greet vindt plaats op donderdag 11 juli bij “De Muzykpleats”, Egypte 16A Buitenpost van 16.00 uur tot 17.00 uur.