Insectenfestival in hortus van Fryslân

BUITENPOST - De Kruidhof, hortus van Fryslân, organiseert op zaterdag 13 juli een insectenfestival. Deze dag staat bol van activiteiten rondom bijen en andere insecten.

Tijdens dit festival voor jong en oud op zaterdag 13 juli staat alles in het teken van het verdwijnen van insecten in onze directe omgeving. Weten we eigenlijk wel waarom insecten zo belangrijk en nuttig voor ons zijn? En hoe zorgen we er voor dat er niet nog meer insecten verdwijnen? Door bezoekers de waarde van insecten te laten ervaren door middel van miniworkshops, rondleidingen, verhalen en informatie wil De Kruidhof mensen bewustmaken van hun eigen gedrag en mogelijkheden om zelf iets te doen.

Er zijn rondleidingen naar de bijenstal en de imker vertelt over het belang van imkeren en laat je heerlijke honing proeven. Kinderen kunnen op zoek naar insecten in de composthoop en deze insecten daarna knutselen van klei. Ze kunnen zoeken naar waterdiertjes in de vijver en een insectenpotje maken.

Het IVN en Natuurmonumenten geven informatie, en BAware geeft een workshop zaadknikkers maken en kijkt mee naar de grondsoort en de biodiversiteit in je eigen omgeving. Er is een verhalenverteller, mensen kunnen het Oratorio met hommelgeluiden bezoeken, kinderen kunnen geschminkt worden en met een VR-bril op kun je ervaren hoe je leeft als een hommel. Een van de schrijfsters van het boek Avontuurlijk Tuinieren daagt je uit de TuinTest te doen: ben jij al een avontuurlijke tuinier? Met een gids is er een rondleiding door de tuinen langs bijvriendelijke planten. In de Verkooptuin kun je informatie krijgen over het grote assortiment bijvriendelijke planten en kruiden, en het insecten-vriendelijk aanplanten van je eigen tuin. In Het Tuincafé kun je genieten van huisgemaakte lekkernijen.

Kijk voor meer informatie op de website: dekruidhof.nl