Nieuwe muziek van Folkert-Hans Tolsma

OPENDE - Na 1,5 jaar is er weer nieuwe muziek van de muzikant Folkert-Hans Tolsma uit Opende: „De taal fan muzyk” en „Tango”.

Folkert-Hans is opgegroeid in Aldtsjerk maar woont inmiddels alweer 14 jaar in Opende waar hij zijn eigen muziekstudio heeft. Na twaalf prachtige jaren bij het wielrijdersmuziekkorps en zes jaar top100 band Maelox, wilde Folkert-Hans van zijn hobby zijn beroep maken. Muziek maken is toch het mooiste wat er is.

In 2008 mocht hij toeren met de feestband Lays. Met tachtig show per jaar werd daar de basis gelegd om verder te gaan met zijn carrière. Na twee jaar hield de feestband (na 17 jaar bestaan) op met spelen. De keuze of meer in de elektrotechniek werken of in de muziek was voor Folkert-Hans duidelijk, het laatste! Naast trompet en saxofoon begon hij met zingen om zo solo een optreden te kunnen verzorgen.

Inmiddels leeft Folkert-Hans alweer zes jaar volledig van de muziek. Met zo’n tachtig shows solo per jaar treedt hij door het hele land op. De trompet en saxofoon zijn kenmerkend voor deze muzikant die elk optreden tot een succes weet te maken. Als hij nu voor 30 man in een café of 3000 man op een festival staat te spelen, hij weet iedereen los te krijgen met zijn klanken.

Twee jaar geleden bracht hij zijn single “Simmerjûn” uit die tevens in de Fryske Top100 staat genoteerd. Vele optredens in het buitenland van Amerika, Congo, Vietnam, Duitsland bracht hem bij zijn nieuwe singles. “De taal fan muzyk”.

Samenwerking met producer/muzikant Laurens van Wessel die o.a complete albums maakt voor Frans Bauer en tekstschrijver Marcel Smit die enthousiast was over de muziek die Folkert-Hans heeft gemaakt, maakt dit lied geheel tot een waardig zomerlied voor de radio.

Waar Folkert-Hans ook komt op de wereld, ook al spreken ze geen Fries, Nederlands, of Engels, de taal van de muziek is universeel. Door zijn muziekinstrumenten speelt hij snel mee met andere muzikanten waardoor vaak extra magie ontstaat.

De videoclip zal vrijdag gepresenteerd worden bij het muziekprogramma “Noardewyn” van Omrop Fryslân. Tevens zal hij te zien zijn op youtube. De videoclip is opgenomen op “Bonaire” waar hij met lokale en Duitse muzikanten mocht musiceren. Naast zijn hit “Cha Cha Cha” uit 2014 heeft Folkert-Hans ook een Tango gemaakt. Alle blaas en zang partijen zijn in de muziekstudio van Opende opgenomen. Helaas is voor dit lied nog geen videoclip geschoten, wie weet gaat dit nog eens gebeuren in Argentinië.

Kijk voor meer informatie op www.folkert-hans.nl.