Meester Ids Krol na 42 jaar werkzaam in het onderwijs met pensioen

JISTRUM/SUMAR – Afgelopen woensdag 12 juni werd directeur Ids Krol uit Sumar verrast door alle kinderen en het personeel van It Iepen Stee uit Jistrum. Na 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs neemt meester Ids aan het einde van dit schooljaar afscheid en gaat hij van zijn welverdiende pensioen genieten.

De grote wens van meester Ids was om met alle kinderen in een bus op schoolreis te gaan. Achter de schermen is het personeel, samen met de ouderraad, bezig geweest om deze wens te realiseren. Na weken voorbereiding was het dan woensdag eindelijk zover!

Meester Ids was thuis en dacht dat hij op zijn kleinkinderen moest passen. Maar niets was minder waar. Om half 9 stond de touringcar bij school en vertrokken de kinderen en begeleiders naar Sumar om meester Ids te verrassen. In Sumar gingen de kinderen in een lawaaioptocht naar het huis van meester Ids. De verrassing bij meester Ids was dan ook groot toen iedereen ineens bij hem op de stoep verscheen. Na het aantrekken van de oranje overall met de tekst ‘’met pensioen’’ achterop, vertrok het gezelschap inclusief meester Ids en zijn vrouw Eke naar het Kameleondorp in Terherne. Meester Ids en Eke hebben genoten van de dag en hadden het voor geen goud willen missen. Meester Ids moet nog vier weken tot zijn pensioen, maar heeft nu al gezegd dat hij het onderwijs zeker zal gaan missen.