Uniek orgelconcert in Buitenpost

BUITENPOST - De Fonteinkerk in Buitenpost organiseert zondag 23 juni een bijzonder orgelconcert als onderdeel van een feestelijke bijeenkomst waar iedereen welkom is.

Vanaf 9.00 uur speelt organist Henk de Vries (40), organist van de Martinikerk in Groningen, in de Fonteinkerk, gelegen aan De Achtkant 48 in Buitenpost.

Muzikaal feest voor het behoud van het orgel
Een brede waaier van verschillende orgelmuziekstijlen zal de revue passeren. Ook tijdens en na de bijeenkomst, die 9.30 uur begint, is deze bijzondere organist te beluisteren. De gemeente van de Fonteinkerk zamelt in deze bijeenkomst - met een speciale collecte - geld in voor het onderhoud van het orgel.

Henk de Vries: befaamd organist
Henk de Vries is een internationaal befaamd concerterend en docerend ‘Master of Music’ en gecertificeerd orgeladviseur. Hij heeft het hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen en studeerde hiernaast hedendaagse improvisatie, piano, klavecimbel, en koordirectie. Ook studeerde hij Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en een orgelspecialisatie aan de ‘Hochschule für Musik und Theater’ te Hamburg. Henk is vaste orgeladviseur voor de historische orgels van de Martinikerk in Groningen.

Ook in de rest van de wereld
Henk de Vries heeft met zijn orgelspel inmiddels een internationale concertpraktijk opgebouwd. Zo speelde hij tijdens internationale tournees onder meer concerten in Italië, België, Duitsland, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Zweden en de Verenigde Staten.

Muziekvernieuwer in alle kerken
Henk de Vries trad in januari 2019 - als artistiek leider van zijn projectkoor ‘Dutch Choral Singers’ - op in Westminster Abbey & St. Paul's Cathedral in Londen. Als kerkmusicus was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe liedboek van de PKN-kerken, dat verscheen in 2013. Henk heeft een cursus Kerkmuzikale Vorming ontwikkeld en spreekt in de noordelijke provincies regelmatig op uitnodiging van kerkelijke gemeenten over actuele kerkmuzikale thema’s.