Bicycle Showband Crescendo gaat naar Roemenië

OPENDE - In het jaar 2014 ging Crescendo voor het eerst naar Roemenië voor deelname aan het EuropaFest festival in de hoofdstad Boekarest.

,,Destijds traden we op bij mooie parades met vele buitenlandse korpsen. Daarnaast was er een taptoe op het plein voor het grootste gebouw van Europa: het Parlementspaleis in Boekarest. Dit zijn bijzondere en mooie momenten waar wij op terug kijken. Nu, anno 2019, staat er opnieuw een reis naar dit land gepland, namelijk naar de stad Sibiu."

Sibiu is een middeleeuwse stad in het hart van Roemenië. Er zijn in Europa niet veel steden met een groot internationaal karakter als Sibiu. Dit komt mede door het historische centrum waar drie pleinen aanwezig zijn en oude kerken die op een hele kleine ruimte samen bij elkaar staan. Het prachtige centrum is dan ook in 2004 op de Unesco werelderfgoed lijst geplaatst.

Een groep besloot in 1993 om de stad een theaterfestival te geven, het festival: Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS). Het doel van dit festival: een bron van trots en vreugde en de wens om een mijlpaal van gemeenschap te bieden. Crescendo zal van 13 t/m 17 juni deelnemen aan dit theaterfestival.

Donderdag 13 juni zullen de leden vanaf Eindhoven Airport vliegen richting Cluj Napoca Airport. De stad met 170.000 inwoners was in 2007 de Culturele hoofdstad van Europa. Dit belooft een bijzonder optreden te worden. Met vele straatactiviteiten past Crescendo op de fiets perfect tussen het theater entertainment voor dit festival.