Swaddekuier zamelt geld in voor A.L.S. Friesland

BUITENPOST - Op zaterdag 6 juli 2019 kunnen de wandelaars bij de Swaddekuier voor A.L.S. geld inzamelen. A.L.S. is een ingrijpende spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen en die tot een fatale afloop leidt.

Deze dodelijke spier- en zenuwziekte eist ieder jaar honderden levens en maar al te vaak treft de ziekte gezinnen waar een vader of moeder overlijdt. Bij het vaststellen van A.L.S. hebben de patiënten vaak nog maar enkele jaren  te leven.

In het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke spierziekte is er nog geen afdoend medicijn gevonden.  Onderzoek waaraan hard wordt gewerkt en waarvoor veel geld nodig is. Samen met de stichting A.L.S. Friesland wil het bestuur van de Swaddekuier geld inzamelen voor onderzoek. Aan alle wandelaars wordt gevraagd om hun kilometers tijdens de Swaddekuier te laten sponsoren door familieleden, vrienden en bedrijven.  A.L.S. Friesland is tijdens de Swaddekuier aanwezig en zamelt het geld in. In 2018 werd een bedrag van 7000 euro ingezameld tijdens de Swaddekuier.

De Swaddekuier die op zaterdag 6 juli in het teken van de biodversiteit staat zal dan ook het goede doel, geld inzamelen voor onderzoek naar een medicijn voor A.L.S. promoten. Speciaal hiervoor is een deze dag een rolstoelvriendelijke route van 6 km ingevoegd. Inschrijven voor de Swaddekuier kan tot 29 juni op www.swaddekuier.nl daarna alleen nog aan de start.