Parasportheld op bezoek bij basisschool It Skriuwboerd

SURHUISTERVEEN - Basisschool It Skriuwboerd uit Surhuisterveen deed vrijdagochtend 7 juni mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Triatleet en handbiker Gerrit Dijkstra vertelde in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervoeren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden zijn dit schooljaar weer veel in actie geweest om hun verhalen te vertellen op vele basisscholen in Friesland. Hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen.

Gerrit vertelde afgelopen vrijdagochtend zijn bijzondere verhaal. De leerlingen én leerkrachten waren diep onder de indruk. “Word je wel eens nageroepen of aangestaard op straat?” “Heeft u ook speciale schoenen?” “Hoe kunt u zo ver zwemmen?”; een aantal vragen die Gerrit gesteld krijgt van de basisschoolleerlingen.

De ‘Meet & Greet met een Parasportheld’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud.