Uniek jeugdconcert in centrum Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Drie jeugdkorpsen die samen optreden. Dat komt niet vaak voor. Zaterdag 15 juni is in Surhuisterveen de primeur.

Het jeugdorkest van brassband Blaast de Bazuin geeft die middag een concert in het centrum van het dorp. Daarbij heeft Blaast de Bazuin nóg twee andere jeugdkorpsen uitgenodigd: jeugdbrassband Solex van muziekschool Opus 3 uit Dokkum en de Koperbende uit Ureterp. 

,,Het wordt een hartstikke leuk concert’’, blikt Henk Wijnsma van de organisatie vooruit. Meestal geeft de jeugd van Blaast de Bazuin in de zomermaanden een straatconcert met het A-korps van de band. Deze keer is de opzet nieuw en nodigde Blaast de Bazuin twee andere jeugdorkesten uit. ,,We vinden het heel belangrijk om vernieuwend te zijn en om ook het publiek op te zoeken. En wat is er dan leuker dan om dit samen te doen?’’

De jeugdband van brassband Opsterland - Koperbende genaamd - staat onder leiding van Martine Reijenga. Solex en het jeugdkorps van Blaast de Bazuin worden gedirigeerd door Theun van Leijen. ,,Voor de kinderen zelf is het ook hartstikke mooi om samen te spelen. Zo leren ze elkaar kennen en enthousiasmeren ze elkaar.’’ De jeugd speelt waarschijnlijk naast een afzonderlijk programma ook één gezamenlijk werk. ,,Daar hebben we goede ervaringen mee’’, vertelt Henk Wijnsma. ,,Een bijzondere ervaring en een machtig mooie ‘sound’.’’

Het jeugdconcert begint zaterdag om 13.00 uur bij het carillon voor juwelier Bosgra in Surhuisterveen. Dat is tegenover Bakker Bart. Het vormt de opmars voor een muzikale dag in Surhuisterveen. Om 16.00 uur start namelijk SurventoBrass in De Flambou, een creatieve wedstrijd voor jeugdkorpsen en A-korpsen. Iedereen is welkom om te komen luisteren.