Voetbalwedstrijd JO19 St. Eastermar/Sumar - JO17 SC Heerenveen

EASTERMAR - VV Eastermar bestaat deze maand 50 jaar. De vereniging sluit de jubileumactiviteiten af met een voetbalwedstrijd van de JO19 tegen de JO17 van SC Heerenveen, het elftal van voormalig teamgenoot Sijtse Nijboer uit Eastermar. Sijtse maakte in 2013 op 11-jarige leeftijd de overstap naar SC Heerenveen.

De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 18 juni a.s. om 19.30 uur op Sportcomplex ‘De Burgerkamp’ aan 't Hof 84a in Eastermar. De toegang is gratis.

JO17 SC Heerenveen

Het team onder leiding van Wilco Hellinga kijkt terug op een zeer goede tweede seizoenhelft, waarin het team op de tweede plaats is geëindigd. De JO17 komt daardoor in het nieuwe seizoen weer uit op het hoogste niveau.

JO19 St. Eastermar/Sumar

Ook de JO19 van St. Eastermar/Sumar heeft een geslaagd seizoen achter de rug. Na het winnen van de Noordelijke bekerfinale in 2018 waren de verwachtingen hooggespannen. Het team wist twee keer kampioen te worden in de tweede klasse. Zie bijgevoegde kampioensfoto van 25 mei jl. Promotie naar de eerste klasse zat er helaas niet in, omdat het team een paar dispensatiespelers heeft. Een aantal spelers draait inmiddels mee in het eerste elftal dat via nacompetitie nog in de race is voor promotie naar de vierde klasse.

Menno Dijkstra naar Harkemase Boys

De wedstrijd tegen de JO17 van SC Heerenveen is voor de meeste spelers van de JO19 de laatste wedstrijd bij de junioren. Het merendeel stroomt door naar de senioren, een tweetal stopt en Menno Dijkstra (17) maakt de overstap naar Harkemase Boys.

De leiders van de JO19 nemen daarmee afscheid van een ‘gouden lichting jeugdspelers’, waarin niet alleen Sijtse en Menno opvielen, maar ook de andere spelers hun mannetje stonden. Wie de jongens voor het laatst samen in actie wil zien, is 18 juni van harte welkom.