Muziekvereniging Uit Vriendschap collecteert voor Oranjefonds

​OPENDE - In de week van 11 t/m 15 juni collecteert Muziekvereniging Uit Vriendschap uit Opende voor het Oranjefonds. 50% van de opbrengst gaat naar de clubkas van Uit Vriendschap en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekstukken. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de buurt. Zo wordt 100% lokaal besteed.

Het fonds voor de samenleving

Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau van alle Nederlanders werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ter gelegenheid van hun huwelijk. Zij zijn als beschermpaar zeer betrokken. Het Oranje Fonds versterkt projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in onze samenleving. Het Oranjefonds doneerde onder andere aan Stichting Timpaan Welzijn in Beetsterzwaag en Stichting Kearn in Burgum.

Doneren via mobiele telefoon mogelijk

Voor het eerst biedt het Oranje Fonds de mogelijkheid om te doneren via de betaalapp op de smartphone. De gever scant de QR-code op het legitimatiebewijs van de collectant en de rest gaat vanzelf. Ook van de donaties via smartphones gaat 50% naar Uit Vriendschap. 

Over muziekvereniging Uit Vriendschap

Muziekvereniging Uit Vriendschap is een fanfare van ruim 30 leden die ongeveer zes optredens per jaar verzorgt. Opende is de thuisbasis maar de leden zijn afkomstig uit het gehele Westerkwartier en Surhuisterveen/Harkema. Uit Vriendschap is een vereniging voor mensen die ontspannen muziek willen maken, zonder al te veel bijkomende verplichtingen. Er is plaats voor nieuwe leden. Kleinkoper en Es-bas zijn extra welkom. Instrumenten zijn beschikbaar.