Informatieavond voor startende ondernemers in regio Noordoost

BUITENPOST - Om succesvol te kunnen ondernemen is een goede voorbereiding het halve werk. De vier gemeenten binnen Netwerk Noordoost organiseren daarom voorlichtingsavonden voor startende ondernemers. De aftrap hiervan vindt plaats op maandagavond 24 juni 2019 in de raadszaal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost). Deze avond begint om 19.30 uur.

Informatieavond

Tijdens deze eerste bijeenkomst hoor je meer over de starterscyclus en worden tips gegeven voor het starten van een bedrijf. Wat komt er allemaal bij kijken en welke ondernemersvaardigheden zijn nodig? Ook vertellen een aantal gestarte ondernemers over hun ervaringen. 

Startersmarkt

Er is ook een 'startersmarkt' waarbij verschillende personen en instanties informatie geven over het starten van een bedrijf. Hierbij zijn de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, het UWV, BZF, een bank, een accountant, een advocaat en de gemeenten zelf aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje samen na te praten.

Starterscyclus najaar 2019

Ben je enthousiast geworden dan kun je in het najaar deelnemen aan een serie van zeven startersavonden waarin een verdiepingsslag gemaakt wordt op het gebied van ondernemersvaardigheden, belastingen, marketing, wet- en regelgeving, financiën, boekhouden,  verzekeren en het schrijven van een ondernemersplan.

Aanmelden 24 juni

Deelname aan de starterscyclus en de informatieavond is gratis. Startende ondernemers en andere belangstellenden kunnen zich vóór 20 juni aanmelden op www.dwaande.nl/starters.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Petra van der Veen van de gemeente Noardeast Fryslân (e-mail p.vanderveen@noardeast-fryslan.nl of telefonisch via 0519 298 888).